Hallo familie vrienden en bekenden,

Niet iedereen van jullie is bekend met mijn ‘alter ego’ als kunstenaar in spe……. Lachend over de vloer rollen . Na 3 jaar hard werken aan de Filarski -academie in Schijndel, is het nu tijd om een keertje uit deze vernieuwde schulp te komen.
Zoals vermeld op onderstaande flyer, neem ik deel aan onze afstudeerexpositie in de Steenfabriek in Gilze met nog 4 andere vrouwen tussen 22 en 30 augustus (2 weekenden).
Het doel van deze academieperiode was vooral, door middel van veel experimenten, zoeken naar wat mijn beste manier zou kunnen zijn van kunstuiting. Ik vind alle beeldende kunstvormen leuk om te doen (ik was per slot van rekening meer dan 20 jaar docent beeldende vorming), maar schilderen is toch mijn favoriete kunstvorm gebleven. Werken met acrylverf (soms olieverf) en gemengde techniek op doek, is waar ik op ben uitgekomen.
De titel van mijn werk is ‘Ongrijpbaar Gegrepen’. Het ongrijpbare wordt door mij grijpbaar gemaakt en op doek gegrepen…. (iets om over na te denken).
Vaak zijn ongrijpbare figuren te zien, die ogen als wezens die we tegen zouden kunnen komen in dromen of wensen, ook tijdens angsten misschien. De uitstraling van de afzonderlijke wezens (mens- en/of diervormen) is vaak als een masker, het laat je alleen maar vermoeden wie of wat er achter zit. De inspiratie komt vooral uit mezelf, mijn fantasieën, hersenspinsels over mensen, dieren, wezens die ik dagelijks ontmoet…uit wat me bezig houdt. Spelen met bewuste en onbewuste stemmingen, vaak vrolijk en bruisend, realistisch, soms bizar, vervreemdend. Mijn werk kan ook een bepaalde droefheid uitstralen door het besef dat kinderlijke onbevangenheid niet altijd mogelijk is.

Hopelijk voldoende ‘verhaal’ om jullie nieuwsgierig te maken en de tocht naar Gilze te ondernemen. Van harte welkom om naar mijn kunstwerken van NU te komen kijken.

Hartelijke groet,

José Verhoeven.